Pingauksia verkkoon

Näkökulmia tietoturvaan ja tietoliikenteeseen

Kevät pakettiin ja eikun lomalle!

18. kesäkuuta 2018

Juhannus on jo ovella ja samalla vuoden alkupuolikas alkaa olemaan paketissa. Näinpä on taas aika katsoa peruutuspeiliin ja kerrata kevään tapahtumia sekä suunnata katseet tulevaan.

Monitorointiverkon käyttökohteita

7. kesäkuuta 2018

Monitorointiverkon käyttökohteet

Edellisessä kirjoituksessa esiteltiin erilaisia käyttömahdollisuuksia monitorointiliikenteelle. Tässä osassa kerrotaan lisää monitorointiverkon monikäyttöisyydestä ja väläytellään erilaisia ideoita käyttökohteista ja -ympäristöistä.

Tietosuoja-asetus on nyt täällä, pysyikö mopo käsissä?

25. toukokuuta 2018

GDPR tietosuoja-asetus

Kauan odotettu tietosuoja-asetus eli GDPR on vihdoin saavuttanut hetken, jolloin siitä on tullut pääasiallinen velvoittava lainsäädäntö henkilötietojen käsittelyn osalta. Asetus hyväksyttiin vuonna 2016 ja samalla annettiin kaksi vuotta aikaa muuttaa toiminta asetuksen mukaiseksi. Miten tässä on onnistuttu ja miten tästä eteenpäin?

Network Packet Broker – Monitorointiliikenne tehokkaasti työkaluille

26. huhtikuuta 2018

NPB - Network Packet Broker verkkoliikenteen monitorointiin


Edellisessä kirjoituksessa tutustuttiin TAP:eihin, joilla liikenne saadaan kopioitua verkosta ulos monitorointia varten. TAP:eilta liikenne pitää kerätä analysoitavaksi erilaisille työkaluille, mielellään yhteen paikkaan ja sopivasti yhdisteltynä, mutta kuitenkin sisältäen vain kiinnostavan liikenteen. Tässä tarvitaan laitetta nimeltä Network Packet Broker (NPB).

1 – 5 / 27