Pingauksia verkkoon

Näkökulmia tietoturvaan ja tietoliikenteeseen

Vuosi 2017 ja mitä seuraavaksi?

22. joulukuuta 2017

Kuva_joulukortti


Vuosi lähestyy loppuaan ja kuten tavallista, yritysmaailmassa maailma pitää saada valmiiksi kahdesti vuodessa, ennen juhannusta ja ennen joulua. Kaiken kiireen keskellä on kuitenkin myös hyvä vilkaista taakseen ja pohtia mitä on saatu aikaiseksi ja samalla suunnata katsetta tulevaan.

Mistä tunnistat huonon arkkitehtuurin (tai että sitä ei ole ollenkaan)?

16. marraskuuta 2017

Kuva: kaatuneet shakkinappulat

Tuntuuko, että yrityksen päivittäinen toiminta ei ole tehokkaimmillaan ja tarvittaisiin jotain ryhtiä ICT-järjestelmien toimintaan ja käyttöönottoon? Tuntuuko, että kustannukset karkaavat käsistä ja resurssit eivät riitä? Tuntuuko, että asiakastyytyväisyys ja luottamus yrityksen palveluihin ei ole paras mahdollinen?

Tässä lista varoittavia merkkejä, joista tunnistat, että yritykseltä puuttuu arkkitehtuuri tai se ei toimi...

Auditointi – reguloitu tarkastus vai osa liiketoiminnan kehitysprosessia?

26. lokakuuta 2017

Pukumies

Kukapa meistä pitäisi auditoinneista? Yleinen mielikuva auditoijasta on kivikasvoinen, tummaan pukuun ja solmioon pukeutunut, sanan varsinaisessa merkityksessä TARKASTAJA. Yritykseen tunkeutunut ulkopuolinen ”besserwisser”, joka yrittää löytää viimeisenkin pielessä olevan nippelin pönkittääkseen omaa itsetuntoaan ja alistaakseen tarkastuksen kohteen tuntemaan suurta häpeää ja voimattomuutta tekemättömien töiden ja osaamattomuutensa vuoksi....

1 – 5 / 17